luni, 10 octombrie 2011

Cascada Valul Miresei (Cascada Rachitele) ...

Din satul lui nea' Boc, faci  la dreapta si pe un drum forestier ajungi la aceasta cascada.Raportat cu Clujul este la o distanta de aproximativ 80 km, mai exact Cluj Napoca--> Huedin  --> Rachitele.
Legenda spune ca:
Numele cascadei provine dintr-o intamplare tragica, prin care o mireasa a cazut chiar in ziua nuntii sale de pe stancile muntilor, voalul sau ramanand agatat. Se spune ca nuntasii s-au oprit din petrecere si au plans-o pe mireasa, iar in acel loc s-a format cascada “Valul Miresei“.
Cascada este formata din doua trepte, luata de jos in sus prima este cea mai spectaculosa






, iar cea de-a doua este cea care formeaza deasupra primei un rezervor de apa,



impreuna insumeaza o cadere de aproape 50 m inaltime. Cascada a fos afectata de drumul forestier ce trece pe langa aceasta si ajunge deasupra ei.




Pe acest drum se poate ajunge pe jos sau cu masina. De aici se poate admira cascada de sus in jos
Deasupra cascadei dumul forestier se continua si se ajunge intr-o poienita numai buna de a face picnic.. acolo fiind si un refugiu Salvamont!

Numai Bine!

2 comentarii:

Traveling Hawk spunea...

minunate fotografii si o idee buna de excursie

smaria spunea...

Fascinante sunt cascadele! Curajul nebun al apelor ce se arunca printre stanci, ce se ciocnesc intre ele si se despart pentru a se reantalni, facandu-si mereu auzi strigatul de lupta si vaietul de teama sau bucurie...MINUNAT! Multumesc!